Yhdistyksen säännöt
1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI
Yhdistyksen nimi on Keravan Agility Team ry. Nimestä käytetään epävirallista lyhennettä KAT. Kotipaikka on Kerava ja yhdistyksen toimialueena on Uusimaa. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. Näissä säännöissä Keravan Agility Teamista käytetään lyhennettä yhdistys.
2 YHDISTYKSEN TARKOITUS
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää agilityurheilun harrastus- ja kilpailutoimintaa sekä edistää jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä.
Toiminnan lähtökohtana ovat eläinsuojelulliset näkökohdat sekä koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää agilityyn ja koiraharrastukseen liittyviä opetus-, valmennus-, neuvonta-, kilpailu- ja kasvatustilaisuuksia sekä muuta vastaavaa koiraharrastustoimintaa ja hankkii tarvittavia välineitä.
Yhdistys voi julkaista tiedotuslehteä tai muuta alaan liittyvää kirjallista materiaalia. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä järjestää maksullisia agilitykilpailuja tai vastaavia koiraharrastukseen liittyviä tapahtumia. Yhdistys voi toimeenpanna arpajaisia ja rahankeräyksiä asianomaisen luvan saatuaan.
3 YHDISTYKSEN JÄSENYYS
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hakea jokainen hyvämaineinen henkilö, joka haluaa edistää yhdistyksen tarkoitusta. Yhdistyksen hallitus päättää uuden jäsenen ottamisesta yhdistykseen hakemuksen perusteella koeajalle. Koejäsenellä on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin varsinaisella jäsenellä, lukuun ottamatta äänioikeutta. Koejäsenyys kestää enintään 2 vuotta, jonka kuluessa hallituksen on päätettävä koejäsenen hyväksymisestä seuran varsinaiseksi jäseneksi tai hylkäämisestä.
Yhdistyksen jäseniä ovat:
1) varsinainen jäsen
2) perhejäsen
3) nuorisojäsen
4) kunniajäsen
5) kannatusjäsen
Yhdistyksen kokouksissa äänioikeus on yhdistyksen varsinaisilla jäsenillä, perhejäsenillä ja kunniajäsenillä. Perhejäseneksi voidaan hyväksyä varsinaisen jäsenen kanssa samassa taloudessa asuva henkilö. Nuorisojäseneksi voidaan hyväksyä alle 15-vuotias henkilö. Yhdistys voi hallituksen esityksestä vuosikokouksessa tekemällään päätöksellä kutsua kunniajäseneksi yhdistyksen toimintaa ansiokkaasti edistäneitä henkilöitä. Kunniajäsenyys on elinikäinen. Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa maksamalla jäsenmaksun, mutta ei osallistu yhdistyksen toimintaan eikä käytä jäsenetuja.
Hallitus esittää ja syyskokous hyväksyy kunkin jäsenryhmän jäsenmaksun. Jäsenmaksu on suoritettava helmikuun loppuun mennessä. Jäsen, joka liittyy yhdistykseen kulumassa olevan kalenterivuoden aikana, on velvollinen suorittamaan jäsenmaksun koko kyseiseltä vuodelta. Kunniajäseniltä ei peritä jäsenmaksua.
Jäsenten, kunnia- ja kannatusjäseniä lukuun ottamatta, tulee hankkia Suomen Agilityliiton ohjeen mukaisen harrastaja- tai kilpailulisenssin, jos hän harrastaa yhdistyksen ohjatuissa ryhmissä, vapaatreeneissä yhdistyksen hallissa ja ulkokentällä tai yhdistyksen hallissa jäsenhintaisella vapaatreenikortilla tai vakiovuorolla. Lisenssi tulee hankkia heti vuoden alussa: ryhmissä harjoittelevat 1.tammikuuta ja muut 31.tammikuuta mennessä. Hallitus voi halutessaan hakemuksesta myöntää erivapauksia lisenssin hankkimisesta. Osallistuminen liiton järjestämiin tapahtumiin edellyttää lisenssiä.
Jäsenet, kunnia- ja kannatusjäseniä lukuun ottamatta, sitoutuvat edustamaan Keravan Agility Team ry:tä osallistuessaan agilitykilpailuihin. Hallitus voi halutessaan hakemuksesta myöntää erivapauksia edustamiseen liittyvissä asioissa. Jäsenten, kunnia- ja kannatusjäseniä lukuun ottamatta, tulee osallistua seuratoimintaan kilpailutilaisuuksissa hallituksen antamien ohjeiden mukaan. Hallitus voi myöntää poikkeuksia seuratoimintaan kilpailutilanteissa osallistumisesta.
4 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN JA EROTTAMINEN
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos hän on jättänyt jäsenmaksun maksamatta kuukauden kuluttua maksun erääntymisestä tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä, on jäänyt kiinni dopingrikkeestä tai koiran huonosta kohtelusta tai ei enää täytä laissa tai yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja. Mikäli jäsen eroaa tai erotetaan, yhdistys ei ole velvollinen maksamaan kuluvan vuoden jäsenmaksua jäsenelle takaisin.
5 YHDISTYKSEN TOIMINNASTA TIEDOTTAMINEN
Yhdistyksen toiminnasta tiedottaminen jäsenistölle tapahtuu sähköpostitse.
6 YHDISTYKSEN SUHTEET MUIHIN JÄRJESTÖIHIN
Yhdistys on Suomen Kennelliiton, Suomen Agilityliiton, Uudenmaan Kennelpiirin ja ESLUn jäsen. Yhdistys voi yhdistyskokouksensa päätöksellä liittyä toimintansa tarkoitusperiä hyödyntäviin koti- ja ulkomaisiin järjestöihin ja erota niistä.
7 YHDISTYKSEN TOIMINTAVUOSI JA TILIKAUSI
Yhdistyksen toiminta- ja tilikausi on kalenterivuosi.
8 YHDISTYKSEN HALLITUS
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, jonka valitsee syyskokous. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja neljä (4) varsinaista jäsentä, sekä kaksi (2) varajäsentä. Hallituksen varajäsenillä ei ole hallituksen kokouksessa äänioikeutta kun kaikki varsinaiset hallituksen jäsenet ovat paikalla. Hallituksen varajäsenet valitaan syyskokouksessa kalenterivuodeksi kerrallaan. Puheenjohtaja valitaan kalenterivuodeksi kerrallaan ja jäsenet kahdeksi (2) kalenterivuodeksi siten, että kaksi (2) on vuosittain erovuorossa. Hallitus valitsee varapuheenjohtajan, sihteerin, taloudenhoitajan hallituksen järjestäytymiskokouksessa. Sihteeri ja taloudenhoitaja voivat olla hallituksen ulkopuolelta. Hallitus on päätösvaltainen, jos puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään kaksi (2) muuta hallituksen jäsentä ovat läsnä.
Hallituksen tehtävänä on ryhtyä yhdistyksen tarkoitusta edistäviin toimenpiteisiin sekä suorittaa muut tehtävät, jotka yhdistyslain ja näiden sääntöjen mukaan hallitukselle kuuluvat tai jotka yhdistyksen kokous antaa tehtäväksi. Hallitus voi asettaa avukseen tarpeellisiksi katsomiaan toimikuntia sekä toimihenkilöitä ja vastaa näiden toimintaohjeiden laatimisesta.
9 YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, sihteeri sekä taloudenhoitaja, kukin yksin, tai varapuheenjohtaja yhdessä jonkun hallituksen jäsenen kanssa.
10 YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA NIISSÄ KÄSITELTÄVÄT ASIAT
Vuosittain pidetään kevät- ja syyskokous, joihin kutsu toimitetaan sähköpostitse vähintään kaksi (2) viikkoa, mutta enintään neljäkymmentä (40) päivää ennen kokousta. Yhdistys voi kokoontua ylimääräiseen kokoukseen hallituksen kutsusta tarvittaessa tai kun kokous niin päättää, tai vähintään yhden kymmenesosan (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä vaatiessa hallitukselta kirjallisesti. Kutsu toimitetaan samoin kuin varsinaiseen kokoukseen.
Yhdistyksen kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä jos hallitus katsoo sen tarpeelliseksi ja sen toteuttaminen on kohtuullisin kustannuksin mahdollista. Etäyhteydellä osallistuville äänestäminen tapahtuu sähköisellä välineellä.
Syyskokouksessa, joka pidetään loka-marraskuussa, käsitellään seuraavat asiat:
1. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan ja kahden ääntenlaskijan valitseminen
2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
3. Hallituksen puheenjohtajan valitseminen seuraavaksi kalenterivuodeksi
4. Hallituksen jäsenten valitseminen erovuorossa olevien tilalle
5. Hallituksen varajäsenen valitseminen seuraavaksi kalenterivuodeksi
6. Hallituksen seuraavan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen
7. Seuraavan vuoden jäsenmaksujen määrääminen
8. Hallituksen esittämät toimikunnat, sekä edustukset muihin yhdistyksiin
9. Yhden tai kahden toiminnantarkastajan valitseminen ja yhden varamiehen valitseminen
10. Hallituksen esittämät, kokouskutsussa mainitut ja muut esille tulevat asiat
Kevätkokouksessa, joka pidetään maalis-huhtikuussa, käsitellään seuraavat asiat:
1. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan ja kahden ääntenlaskijan valitseminen
2. Kokouksen laillisuuden toteaminen
3. Hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätökseen perustuvan selostuksen yhdistyksen taloudellisesta asemasta esittäminen
4. Toiminnantarkastajien lausunto, tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
5. Hallituksen esittämät, kokouskutsussa mainitut ja muut esille tulevat asiat
Asioita, joita ei kokouskutsussa ole mainittu, ei voida päättää mutta niistä voidaan keskustella. Jäsenten kokouksissa esittämät asiat voidaan ottaa niissä käsiteltäviksi, ei kuitenkaan päätettäviksi. Jos jäsen haluaa jonkin asian yhdistyksen kokouksissa päätettäväksi, on siitä tehtävä kirjallinen esitys hallitukselle niin hyvissä ajoin, että ehdotus voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
Asiat ratkaistaan avoimella äänestyksellä, yksinkertaisella äänten enemmistöllä, ellei joku vaadi äänestystä suljetuin lipuin. Äänten mennessä tasan ratkaisee vaaleissa ja suljetuissa äänestyksissä arpa, muutoin ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni.
Jäsen voi käyttää äänioikeuttaan asiamiehen välityksellä muissa asioissa, paitsi henkilövalinnoissa. Henkilövalinnoilla tarkoitetaan tässä puheenjohtajan, hallituksen jäsenten, pöytäkirjan tarkastajien, ääntenlaskijoiden, toiminnantarkastajien, toimikuntien jäsenten ja muissa vastaavissa tehtävissä toimivien henkilöiden valintaa. Äänioikeutta käyttäessään asiamiehen tulee olla henkilökohtaisesti paikalla kokouksessa, hän ei voi osallistua äänestykseen etäyhteyden välityksellä.
11 SÄÄNTÖJEN MUUTOS
Näiden sääntöjä voi muuttaa yhdistyksen kokouksen päätöksellä, jota vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) annetuista äänistä on kannattanut.
12 YHDISTYKSEN PURKAMINEN
Yhdistyksen purkamiseen vaaditaan kahden (2) peräkkäisen, vähintään kuukauden väliajoin pidetyn yhdistyskokouksen, joista toinen on kevät- tai syyskokous, päätös. Kummassakin kokouksessa on purkamista kannatettava vähintään kahden kolmasosan (2/3) annetuista äänistä. Jos yhdistys puretaan, luovutetaan sen jäljelle jäävät varat yhdelle tai useammalle rekisteröidylle agilityä harrastavalle yhdistykselle viimeisen kokouksen päätöksen mukaisesti.
13 YHDISTYSLAKI
Muutoin noudatetaan yhdistyslain määräyksiä.
Yhdistyksen nimi on Keravan Agility Team ry. Nimestä käytetään epävirallista lyhennettä KAT. Kotipaikka on Kerava ja yhdistyksen toimialueena on Uusimaa. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. Näissä säännöissä Keravan Agility Teamista käytetään lyhennettä yhdistys.
2 YHDISTYKSEN TARKOITUS
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää agilityurheilun harrastus- ja kilpailutoimintaa sekä edistää jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä.
Toiminnan lähtökohtana ovat eläinsuojelulliset näkökohdat sekä koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää agilityyn ja koiraharrastukseen liittyviä opetus-, valmennus-, neuvonta-, kilpailu- ja kasvatustilaisuuksia sekä muuta vastaavaa koiraharrastustoimintaa ja hankkii tarvittavia välineitä.
Yhdistys voi julkaista tiedotuslehteä tai muuta alaan liittyvää kirjallista materiaalia. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä järjestää maksullisia agilitykilpailuja tai vastaavia koiraharrastukseen liittyviä tapahtumia. Yhdistys voi toimeenpanna arpajaisia ja rahankeräyksiä asianomaisen luvan saatuaan.
3 YHDISTYKSEN JÄSENYYS
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hakea jokainen hyvämaineinen henkilö, joka haluaa edistää yhdistyksen tarkoitusta. Yhdistyksen hallitus päättää uuden jäsenen ottamisesta yhdistykseen hakemuksen perusteella koeajalle. Koejäsenellä on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin varsinaisella jäsenellä, lukuun ottamatta äänioikeutta. Koejäsenyys kestää enintään 2 vuotta, jonka kuluessa hallituksen on päätettävä koejäsenen hyväksymisestä seuran varsinaiseksi jäseneksi tai hylkäämisestä.
Yhdistyksen jäseniä ovat:
1) varsinainen jäsen
2) perhejäsen
3) nuorisojäsen
4) kunniajäsen
5) kannatusjäsen
Yhdistyksen kokouksissa äänioikeus on yhdistyksen varsinaisilla jäsenillä, perhejäsenillä ja kunniajäsenillä. Perhejäseneksi voidaan hyväksyä varsinaisen jäsenen kanssa samassa taloudessa asuva henkilö. Nuorisojäseneksi voidaan hyväksyä alle 15-vuotias henkilö. Yhdistys voi hallituksen esityksestä vuosikokouksessa tekemällään päätöksellä kutsua kunniajäseneksi yhdistyksen toimintaa ansiokkaasti edistäneitä henkilöitä. Kunniajäsenyys on elinikäinen. Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa maksamalla jäsenmaksun, mutta ei osallistu yhdistyksen toimintaan eikä käytä jäsenetuja.
Hallitus esittää ja syyskokous hyväksyy kunkin jäsenryhmän jäsenmaksun. Jäsenmaksu on suoritettava helmikuun loppuun mennessä. Jäsen, joka liittyy yhdistykseen kulumassa olevan kalenterivuoden aikana, on velvollinen suorittamaan jäsenmaksun koko kyseiseltä vuodelta. Kunniajäseniltä ei peritä jäsenmaksua.
Jäsenten, kunnia- ja kannatusjäseniä lukuun ottamatta, tulee hankkia Suomen Agilityliiton ohjeen mukaisen harrastaja- tai kilpailulisenssin, jos hän harrastaa yhdistyksen ohjatuissa ryhmissä, vapaatreeneissä yhdistyksen hallissa ja ulkokentällä tai yhdistyksen hallissa jäsenhintaisella vapaatreenikortilla tai vakiovuorolla. Lisenssi tulee hankkia heti vuoden alussa: ryhmissä harjoittelevat 1.tammikuuta ja muut 31.tammikuuta mennessä. Hallitus voi halutessaan hakemuksesta myöntää erivapauksia lisenssin hankkimisesta. Osallistuminen liiton järjestämiin tapahtumiin edellyttää lisenssiä.
Jäsenet, kunnia- ja kannatusjäseniä lukuun ottamatta, sitoutuvat edustamaan Keravan Agility Team ry:tä osallistuessaan agilitykilpailuihin. Hallitus voi halutessaan hakemuksesta myöntää erivapauksia edustamiseen liittyvissä asioissa. Jäsenten, kunnia- ja kannatusjäseniä lukuun ottamatta, tulee osallistua seuratoimintaan kilpailutilaisuuksissa hallituksen antamien ohjeiden mukaan. Hallitus voi myöntää poikkeuksia seuratoimintaan kilpailutilanteissa osallistumisesta.
4 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN JA EROTTAMINEN
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos hän on jättänyt jäsenmaksun maksamatta kuukauden kuluttua maksun erääntymisestä tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä, on jäänyt kiinni dopingrikkeestä tai koiran huonosta kohtelusta tai ei enää täytä laissa tai yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja. Mikäli jäsen eroaa tai erotetaan, yhdistys ei ole velvollinen maksamaan kuluvan vuoden jäsenmaksua jäsenelle takaisin.
5 YHDISTYKSEN TOIMINNASTA TIEDOTTAMINEN
Yhdistyksen toiminnasta tiedottaminen jäsenistölle tapahtuu sähköpostitse.
6 YHDISTYKSEN SUHTEET MUIHIN JÄRJESTÖIHIN
Yhdistys on Suomen Kennelliiton, Suomen Agilityliiton, Uudenmaan Kennelpiirin ja ESLUn jäsen. Yhdistys voi yhdistyskokouksensa päätöksellä liittyä toimintansa tarkoitusperiä hyödyntäviin koti- ja ulkomaisiin järjestöihin ja erota niistä.
7 YHDISTYKSEN TOIMINTAVUOSI JA TILIKAUSI
Yhdistyksen toiminta- ja tilikausi on kalenterivuosi.
8 YHDISTYKSEN HALLITUS
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, jonka valitsee syyskokous. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja neljä (4) varsinaista jäsentä, sekä kaksi (2) varajäsentä. Hallituksen varajäsenillä ei ole hallituksen kokouksessa äänioikeutta kun kaikki varsinaiset hallituksen jäsenet ovat paikalla. Hallituksen varajäsenet valitaan syyskokouksessa kalenterivuodeksi kerrallaan. Puheenjohtaja valitaan kalenterivuodeksi kerrallaan ja jäsenet kahdeksi (2) kalenterivuodeksi siten, että kaksi (2) on vuosittain erovuorossa. Hallitus valitsee varapuheenjohtajan, sihteerin, taloudenhoitajan hallituksen järjestäytymiskokouksessa. Sihteeri ja taloudenhoitaja voivat olla hallituksen ulkopuolelta. Hallitus on päätösvaltainen, jos puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään kaksi (2) muuta hallituksen jäsentä ovat läsnä.
Hallituksen tehtävänä on ryhtyä yhdistyksen tarkoitusta edistäviin toimenpiteisiin sekä suorittaa muut tehtävät, jotka yhdistyslain ja näiden sääntöjen mukaan hallitukselle kuuluvat tai jotka yhdistyksen kokous antaa tehtäväksi. Hallitus voi asettaa avukseen tarpeellisiksi katsomiaan toimikuntia sekä toimihenkilöitä ja vastaa näiden toimintaohjeiden laatimisesta.
9 YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, sihteeri sekä taloudenhoitaja, kukin yksin, tai varapuheenjohtaja yhdessä jonkun hallituksen jäsenen kanssa.
10 YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA NIISSÄ KÄSITELTÄVÄT ASIAT
Vuosittain pidetään kevät- ja syyskokous, joihin kutsu toimitetaan sähköpostitse vähintään kaksi (2) viikkoa, mutta enintään neljäkymmentä (40) päivää ennen kokousta. Yhdistys voi kokoontua ylimääräiseen kokoukseen hallituksen kutsusta tarvittaessa tai kun kokous niin päättää, tai vähintään yhden kymmenesosan (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä vaatiessa hallitukselta kirjallisesti. Kutsu toimitetaan samoin kuin varsinaiseen kokoukseen.
Yhdistyksen kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä jos hallitus katsoo sen tarpeelliseksi ja sen toteuttaminen on kohtuullisin kustannuksin mahdollista. Etäyhteydellä osallistuville äänestäminen tapahtuu sähköisellä välineellä.
Syyskokouksessa, joka pidetään loka-marraskuussa, käsitellään seuraavat asiat:
1. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan ja kahden ääntenlaskijan valitseminen
2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
3. Hallituksen puheenjohtajan valitseminen seuraavaksi kalenterivuodeksi
4. Hallituksen jäsenten valitseminen erovuorossa olevien tilalle
5. Hallituksen varajäsenen valitseminen seuraavaksi kalenterivuodeksi
6. Hallituksen seuraavan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen
7. Seuraavan vuoden jäsenmaksujen määrääminen
8. Hallituksen esittämät toimikunnat, sekä edustukset muihin yhdistyksiin
9. Yhden tai kahden toiminnantarkastajan valitseminen ja yhden varamiehen valitseminen
10. Hallituksen esittämät, kokouskutsussa mainitut ja muut esille tulevat asiat
Kevätkokouksessa, joka pidetään maalis-huhtikuussa, käsitellään seuraavat asiat:
1. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan ja kahden ääntenlaskijan valitseminen
2. Kokouksen laillisuuden toteaminen
3. Hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätökseen perustuvan selostuksen yhdistyksen taloudellisesta asemasta esittäminen
4. Toiminnantarkastajien lausunto, tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
5. Hallituksen esittämät, kokouskutsussa mainitut ja muut esille tulevat asiat
Asioita, joita ei kokouskutsussa ole mainittu, ei voida päättää mutta niistä voidaan keskustella. Jäsenten kokouksissa esittämät asiat voidaan ottaa niissä käsiteltäviksi, ei kuitenkaan päätettäviksi. Jos jäsen haluaa jonkin asian yhdistyksen kokouksissa päätettäväksi, on siitä tehtävä kirjallinen esitys hallitukselle niin hyvissä ajoin, että ehdotus voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
Asiat ratkaistaan avoimella äänestyksellä, yksinkertaisella äänten enemmistöllä, ellei joku vaadi äänestystä suljetuin lipuin. Äänten mennessä tasan ratkaisee vaaleissa ja suljetuissa äänestyksissä arpa, muutoin ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni.
Jäsen voi käyttää äänioikeuttaan asiamiehen välityksellä muissa asioissa, paitsi henkilövalinnoissa. Henkilövalinnoilla tarkoitetaan tässä puheenjohtajan, hallituksen jäsenten, pöytäkirjan tarkastajien, ääntenlaskijoiden, toiminnantarkastajien, toimikuntien jäsenten ja muissa vastaavissa tehtävissä toimivien henkilöiden valintaa. Äänioikeutta käyttäessään asiamiehen tulee olla henkilökohtaisesti paikalla kokouksessa, hän ei voi osallistua äänestykseen etäyhteyden välityksellä.
11 SÄÄNTÖJEN MUUTOS
Näiden sääntöjä voi muuttaa yhdistyksen kokouksen päätöksellä, jota vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) annetuista äänistä on kannattanut.
12 YHDISTYKSEN PURKAMINEN
Yhdistyksen purkamiseen vaaditaan kahden (2) peräkkäisen, vähintään kuukauden väliajoin pidetyn yhdistyskokouksen, joista toinen on kevät- tai syyskokous, päätös. Kummassakin kokouksessa on purkamista kannatettava vähintään kahden kolmasosan (2/3) annetuista äänistä. Jos yhdistys puretaan, luovutetaan sen jäljelle jäävät varat yhdelle tai useammalle rekisteröidylle agilityä harrastavalle yhdistykselle viimeisen kokouksen päätöksen mukaisesti.
13 YHDISTYSLAKI
Muutoin noudatetaan yhdistyslain määräyksiä.